Merkentrouw wordt op de proef gesteld.

Terwijl gemeenschappen niet-essentiële bedrijven sloten, haastten shoppers zich naar winkels of bestelden ze noodzakelijke artikelen online. Dit leidde tot wereldwijde verstoringen van de toeleveringsketen en tekorten aan producten.

Zelfs in de eerste dagen van de pandemie keken klanten hoe bedrijven tekorten en stijgingen van de vraag aanpakten.

Terwijl sommige merken nieuwe klanten kregen die ze aan grotere concurrenten waren kwijtgeraakt, verloren andere klanten door een gebrek aan aanbod.

“Meer dan 60% van het wereldwijde winkelpubliek is overgestapt op gemak en waarde. In de VS is dat 75% “zegt McKinsey recent.”

91% van de Indiërs en 82% van de Chinezen zijn van merk veranderd sinds de uitbraak begon.

McKinsey zegt dat waarde, beschikbaarheid en gemak de redenen zijn waarom mensen van merk of gedrag veranderen.

Zoals hierboven te zien is, is het gevaar om een klant te verliezen aan een concurrent groter in 2020. Een prospect zal een essentieel of gewaardeerd product misschien niet kopen als een ander merk het sneller kan leveren.

Branding

Sommige grote bedrijven stemmen hun teams op elkaar af om ervoor te zorgen dat producten snel kunnen worden geïdentificeerd, besteld en geleverd – zelfs bij grote vraag. Kleinere merken maken hun producten online en in winkels beter beschikbaar voor klanten die bij grotere merken niet snel aan artikelen kunnen komen.

Volgens Repsly, dat gegevens van anonieme naammerken opnam, gebruikten bedrijven die in 2020 floreerden gegevens en bedrijfsbrede communicatiestrategieën om gebieden met een risico op een grote vraag naar producten rond maart te identificeren en stemden ze marketing-, service- en supply chain-teams op elkaar af om ervoor te zorgen dat schappen en magazijnen bevoorraad bleven.

McKinsey voorspelt dat succesvolle bedrijven die veel vraag hebben, aanbod, verkoop en marketing zullen integreren. McKinsey moedigt merken aan om zich tijdens een sterke vraag te richten op andere tactieken op het gebied van bedrijfsvoering en klantervaring.

“Operationele kwesties kunnen essentiëler zijn dan prijsstrategie, waaronder het stabiliseren van de supply chain, het in de schappen houden van producten en het voldoen aan de dringende vraag van klanten”, aldus het McKinsey-onderzoek.

 1. Niemand grijpt naar zijn portemonnee.
  Vóór de epidemie gaf Gen Z prioriteit aan essentiële aankopen. Andere generaties gaven meer uit aan merknamen of niet-essentiële zaken.

Na bedrijfssluitingen en financiële onzekerheden als gevolg van de pandemie, denken consumenten van alle generaties opnieuw na over hun uitgaven.

Zelfs als steden, bedrijven en werkplekken weer opengaan, zullen klanten voorzichtig zijn.

40% van de Amerikaanse consumenten zegt zuinig te zullen blijven, terwijl 31% verwacht goedkopere dingen te zullen kopen. 21% van de consumenten is van plan meer merk- en productonderzoek te doen voor aankopen na de pandemie.

Budget, gezondheid en andere aankoopfilosofieën zijn wereldwijd veranderd.
De pandemie heeft mensen budgetbewuster gemaakt dan ooit tevoren.

Consumenten concentreren zich op wat essentieel is. Als iemand een niet-essentieel artikel koopt, zoals speelgoed, zal hij onderzoek doen om de beste deal te krijgen.

Veel essentiële en niet-essentiële goederen bedrijven hebben gevangen op de consument budget zorgen en zijn met behulp van web marketing te helpen kopers ontdekken hun items, leren over hun waarde, en beslissen of ze de moeite waard kopen.

Bedrijven die essentiële producten verkopen, hebben campagnes, advertenties en berichtgeving opgezet om consumenten te herinneren aan het belang van hun producten. Bedrijven verkopen minder nodig grondstoffen worden inventief om nieuwe waarde proposities te vinden.

De advertentie hieronder, bijvoorbeeld, erkent de COVID-19 situatie, legt uit hoe het producten zal doneren aan behoeftige gezinnen en liefdadigheidsinstellingen, benadrukt de waarde van zijn huishoud- en gezondheidsproducten, en herinnert kijkers eraan hoe zijn merk consumenten al generaties lang helpt hun huizen schoon te houden:

De P&G advertentie is krachtig omdat het illustreert hoe het bedrijf slachtoffers van de pandemie helpt en hoe cruciaal haar producten zijn voor huizen wereldwijd.

Ice Breakers, een muntjesbedrijf dat minder essentiële producten aanbiedt, ontwikkelde een advertentie over hoe het eten van muntjes voor het opzetten van een masker een slechte adem voorkomt.

De Ice Breakers advertentie plaatst op vakkundige wijze verse waarde in een niet-essentieel mint product dat mensen misschien niet snel zullen kopen.

 1. E-commerce is nodig.
  McKinsey zegt dat “de meeste [product] categorieën zagen meer dan 10% online klantengroei gedurende de pandemie.”

Ten minste 30% van de Amerikaanse en Britse consumenten is van plan om na de pandemie meer online te kopen.
Hoewel het misschien gemakkelijk lijkt om een reclamespot te verwerven met een commercial waarin staat: “Ons merk geeft om u,” kan deze strategie uw publiek niet overtuigen.

Veel merken die nu gedijen laten zien dat ze om je geven, niet alleen maar zeggen.
Modehuizen als Louis Vuitton en Burberry hebben gezichtsbedekkers van kleding gemaakt toen er vroeg in de uitbraak een wereldwijd tekort aan maskers ontstond.

Andere bedrijven hebben gedoneerd aan goede doelen in verband met de pandemie of extra voorzorgsmaatregelen genomen om hun klanten en werknemers te beschermen.
Branding
Verschillende softwaregiganten zijn begonnen met het aanbieden van oplossingen om kleinere of middelgrote merken, zoals boetieks, winkels of restaurants, te helpen online inkomsten te genereren.

Facebook Shops geeft bedrijven met een Facebook of Instagram Business profiel de mogelijkheid om een mini-online winkel te creëren die linkt naar alle platformen van Facebook. Ondertussen verlaagden maaltijdbezorgapps zoals DoorDash tijdelijk de restaurantcommissies zodat uitbaters gratis online eten konden aanbieden.

 1. Gezondheid beïnvloedt aankopen.
  Door de pandemie die duizenden Amerikanen trof, begonnen consumenten bij hun aankopen rekening te houden met gezondheid en veiligheid.

In het verleden keken gezondheidsbewuste shoppers misschien naar de etiketten van producten, maar nu is dat veel belangrijker geworden. Ze kunnen vragen: “Hoe zijn deze producten verpakt?”, “Krijgen kassières in de supermarkt persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE)?” of “Hoe voorkomen bedrijven de overdracht van ziektekiemen?”

In 2020 zullen de gezondheid en veiligheid van klanten en merkmedewerkers een grotere koopmotivatie zijn.

Consumenten kunnen zich identificeren met, vertrouwen op, en waardeer grote of kleine bedrijven meer als ze laten zien dat ze de zorg over mensen.

Het essentiële bedrijf Target is begonnen met het plaatsen van webinhoud over hoe het consumenten, werknemers en gemeenschappen helpt.

In plaats van producten, uitverkoop en koopjes te belichten op YouTube, heeft Target een afspeellijst voor COVID-19.

Naast suggesties voor de gezondheid en veiligheid van het winkelen, beschrijven de filmpjes hoe Target werkt aan gezonde winkelervaringen in de winkel en online.

Target YouTube’s afspeellijsten pagina
Target heeft handleidingen voorbereid om klanten te helpen door COVID-19 en een hulpfonds van $10 miljoen voor pandemieën met $1 miljoen voor werknemers. Hieruit blijkt dat Target haar gemeenschappen, consumenten en winkelpersoneel helpt.

 1. Shoppers zijn hamsteraars.
  Uit het onderzoek blijkt dat 70% van de klanten nog geen activiteiten buitenshuis of werk wil hervatten, ondanks de inspanningen om de economie te herstellen. Als het op winkelen aankomt, blijven veel mensen volgens McKinsey thuis in plaats van uit te gaan om te werken, te reizen of te eten.

De nabije toekomst “Meer dan 3 op de 4 [consumenten] die hun gedrag veranderden als gevolg van de pandemie, zeggen dat het opheffen van de overheidsbeperkingen hen niet zal veranderen. Om zich veilig te voelen, volgen consumenten medisch advies op “aldus McKinsey.

Merken kunnen er niet van uitgaan dat mensen zullen terugkeren als de winkels weer opengaan. Sommige mensen zullen zich tijdens een pandemie niet veilig voelen om het huis te verlaten, terwijl anderen geen aankopen in winkels zullen willen doen omdat ze vrijwel alle goederen online kunnen kopen.

Succesvolle merken proberen hun klanten nu te ontmoeten waar ze zijn, zelfs thuis.Sommige bedrijven ontwikkelen online winkels en digitale diensten, maar andere lanceren online evenementen of virtuele ervaringen om bekendheid te verwerven, inkomsten te genereren en klanten te behagen.

Sweet Farm, een dierenopvangcentrum, was een bedrijf dat een persoonlijke ervaring omzette in een digitale. Toen de in Californië gevestigde boerderij sloot vanwege de pandemie, lanceerden de eigenaars een virtuele service waarbij bedrijven of particulieren $65 tot $750 konden betalen voor een boerderijdier dat verscheen in hun virtuele hangout of vergadering.

Webinar over de boerderij Marketing in 2021 en daarna

Dit jaar hebben de pandemie en de economie marketeers en bedrijven op de proef gesteld. Houd de volgende trends in het gedrag van klanten in gedachten wanneer u de toekomst van uw merk plant.

Consumenten willen waarde en toegang.

De waarde en beschikbaarheid van producten zullen meer aankopen stimuleren dan ooit tevoren. Ondernemers die vertrouwen op loyaliteit en reputatie om omzet te maken, moeten ook hun supply chain en prijsstelling beheren om te garanderen dat hun artikelen beschikbaar zijn voor klanten. Minder bekende bedrijven kunnen ondertussen een concurrentieanalyse of andere strategieën gebruiken om consumenten te helpen betaalbare of veelgevraagde producten te vinden.

De sleutel is digitale transformatie.

Merken kunnen er niet langer op vertrouwen dat reclameborden of voetgangersverkeer inkomsten zullen opleveren. Veel organisaties die vroeger vooral fysiek actief waren, ontwikkelen nu online winkels, gebruiken online marketingkanalen en denken buiten de gebaande paden om een virtueel aanbod te creëren dat klanten zal prikkelen en behouden.

“Menselijke” merken zullen het goed doen.

Klanten uit 2020 geven meer om de manier waarop bedrijven hun werknemers behandelen, klanten veilig houden en anderen helpen in moeilijke tijden. Uiteindelijk zullen merken met CEO’s die om mensen geven hogere waarderingen, mond-tot-mondreclame en goede publiciteit krijgen dan roekeloze merken.